Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ατομική έκθεση του Μιχαήλ Ρωμανού στην Πινακοθήκη Πειραιά αφιερωμένη στην επιστροφή των Γλυπτών !

άποψη της έκθεσης στην Πινακοθήκη Πειραιά

"IΠΠΕΙΣ - ΔΥΤΙΚΗ ΖΩΦΟΡΟΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ"
Εικαστική έκθεση του Μιχαήλ Ρωμανού αφιερωμένη
στην Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα !


Η εικαστική έκθεση "Ιππείς - Δυτική Ζωφόρος Παρθενώνα" που παρουσίασε ο γνωστός εικαστικός καλλιτέχνης Μιχαήλ Ρωμανός στο Μέγαρο της Πινακοθήκης Πειραιά (12-22/6/2014) στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να δει και να θαυμάσει τα εξαιρετικά έργα της ενότητας του καλλιτέχνη, για δέκα ολόκληρες ημέρες, ανάμεσα τους ο Δήμαρχος Πειραιά και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθηγητές Πανεπιστημίου, άτομα από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και πολλοί φίλοι του καλλιτέχνη.

Ο Μιχαήλ Ρωμανός που είναι βραβευμένος καλλιτέχνης από τον Όμιλο Τεχνών της UNESCO και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, παρουσίασε μία ενότητα έργων του εμπνευσμένη από την Δυτική Ζωφόρο του Παρθενώνα και τα πρόσωπα των ιππέων που εικονίζονται στην ανάγλυφη σύνθεση της ζωφόρου του μνημείου !!!


Ο Μιχαήλ Ρωμανός φιλοδοξεί να παρουσιάσει μέσα από τα έργα του, το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.


Ο καλλιτέχνης έχει ήδη συνεργαστεί με το Υπουργείο Εξωτερικών καθώς και με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ως επιμελητής σε εικαστικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, ενώ έχει αρχίσει να ασχολείται με τη συγκεκριμένη θεματολογία από το καλοκαίρι του 2012, όταν συμμετείχε στην εικαστική έκθεση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που φιλοξενήθηκε πέντε ολόκληρους μήνες στο Μουσείο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου !


Η παρουσίαση των έργων του Μιχαήλ Ρωμανού υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Τεχνών "Foundation for P"


Όπως αναφέρει "Ως άνθρωπος των τεχνών και μέσα από τα έργα μου, προσπαθώ να περάσω το μήνυμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και να ευαισθητοποιήσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων, φιλότεχνων και μη, ως προς τη διάδοση του στόχου αυτού, η οποία πρέπει με κάθε τρόπο να συνεχιστεί "


άποψη της έκθεσης στην Πινακοθήκη Πειραιά

η σοπράνο Τζένη Δριβάλα δίπλα στο έργο του Μιχαήλ Ρωμανού

ο αντιδήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Ρέππας και η κυρία Νανά Παλυβού

δύο θεατρικά κουστούμια του καλλιτέχνη στον προθάλαμο της έκθεσης

Πινακοθήκη Πειραιά